Ett år i Tokyo

Ja, idag var det ett år sedan vi kom till Japan för att bo här. Känns konstigt att det redan gått ett år. Men samtidigt har vi varit med om väldigt mycket. Lärt oss massor, träffat många nya människor och samlat på oss en hel hög med oförglömliga minnen. Och än är det inte över 🤗 Vi har ännu inte bestämt oss för hur länge vi skall stanna.

Ett urval av bilder från det gågna året!

Just nu befinner vi oss i Hakuba där vi hyrt en lägenhet för att komma bort lite från värmen i Tokyo. Väldigt skönt med lite miljöombyte och lite lugnare tempo. Det är väldigt lugnt här just nu och nästan inget folk alls. Passar mig perfekt. Det är ju mest aktivitet här på vintern då det är en riktig skidort. Men i mitten av augusti på ”Obon week” blir det tydligen mer folk. Men då har vi åkt hem 🤗

Innan vi åkte hit till Nagano hade jag precis kommit hem efter det första Sverige besöket sedan vi flyttade hit. Kände mig lite som en turist 😂. Det bästa var ändå att alla både förstod och pratade svenska! Magiskt! Eller nej, det bästa med att komma hem var såklart att träffa alla vänner och släktingar! Då vi inte var hemma så länge så hann vi inte med att träffa alla, men är väldigt glad över de som vi hann med. Förutom alla vänner och skogen så var det nog filmjölk jag saknat mest 😂 Yoghurt är väldigt gott, men filmjölk, det är helt oslagbart.

Det var först när jag kom hem till Sverige som jag insåg hur mycket vi vant oss vid livet i Tokyo. Som till ex att det inte finns några offentliga toaletter i Sverige. Och om de finns så kostar de pengar och/eller är väldigt ofräscha. Kändes också konstigt att inte betala med pengar. Bara blippa med kortet 😉 Det är ju väldigt smidigt.

Ja det finns ju såklart för och nackdelar med båda ställena. Det är också svårt att jämföra en av världens största städer i Japan med en liten ”byhåla” i Sverige 😂

Nu när vi är tillbaka igen känns det ändå som hemma här. Även om Sverige också är hemma. Det går liksom inte att förklara. En sak är i alla fall säkert, jag är ingen storstadsmänniska och kommer heller aldrig att bli! Det är ett äventyr att bo i Tokyo och att göra det under några år känns väldigt roligt! Men i själ och hjärta är det skog och natur som gäller.

Ha en forsatt härlig sommar! 😎☀️

Ett svar på ”Ett år i Tokyo”

  1. Kära vännen. Jag förstår att det är fantastiskt att bo i Japan. Du är en riktig äventyrare. Hoppas vi kan ses nån gång och få höra om dina äventyr. Ha det riktigt bra 😍

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *