Parkliv, vardagsmotion och yoga

Sitter just nu ute på terassen och skriver på bloggen. Haft en underbar höstdag i Tokyo.  De som bott här en längre tid säger att oktober brukar vara fantastiskt, ser fram emot det.

Har ju tidigare skrivit om de otaliga parker som finns. Som sagt så finns utplacerade lite var stans i staden. En del är stora och andra små. Det som gör mig så lycklig är att folket här upskattar dem så mycket och värnar om dem. Det är alltid rent och snyggt och de används flitigt av gammal som ung och alla däremellan. Användningsområdet är allt från cykling, joggning, promenader, yoga, karate, bollsporter, picnic, bara sitta på en bänk och njuta av lugnet m.m. Det är så härligt att se.

Det är många som är i parkerna på morgonen så på våra morgonpromenader ser vi mycket folk. Häromdagen såg jag en man i vit skjorta, svarta kostymbyxor och portfölj, ställa ner sin väska och häva sig upp i en ställning och göra några pull ups. Skulle ju aldrig hända hemma. Men här är det som en naturlig del i vardagen att röra på sig. Ingen verkade tycka att det var något konstigt med det.

Ganska ofta träffar vi på samma människor som har det i sin dagliga rutin att besöka parken. En lite äldre man som vi ofta träffar på, brukar utföra taichi. De första gångerna tyckte Charlie att det var lite konstigt och ville gärna stå en stund och glo, men nu släger han bara en snabb blick och går sedan vidare. ”Jaha det vara bara han” 😂

Som jag nämde tidigare har jag ju gått med i SWEA Japan och har tack vare det kunnat ta upp mitt yogaistruerande igen. Det var så roligt. Hade en första yogastund, med en liten grupp hemma i mitt vardagsrum igår morse. Det var så mysigt och det har ju också fått mig att ta tag i yogan på allvar. Så det hoppas jag att jag kan fortsätta med.

Känns väldigt lyxigt att ha så stort vardagsrum/egen yoga studio.

Ha en riktigt härlig helg! Får kanske passa på att mysa lite inne, verkar som det skall bli en del regn i både Tokyo och i Sverige under helgen!

また ね 😘

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *