Hösten har kommit till Tokyo

Nu har hösten börjat komma till Tokyo, känns ganska skönt! Hösten här betyder att temperaturen blir lite mer som svensk sommar 😎 Lägger in en bild som visar temperaturerna i snitt. Bilden har jag hämtat från omjapan.se

Det kändes lite som att hösten kom från den ena dagen till den andra. Vi njuter nu i fulla drag av att kunna ta lite längre promenader och andas. Luften här i Tokyo är faktiskt en av de saker som har förvånat mig. Den känns frisk, inte som jag hade förväntat mig av en storstad som den här. Men det är väldigt grönt och de har små parker lite varstans. Sedan kanske inte luften är så frisk som den känns, men det är en annan historia.

Det är otroligt ändå hur fort man vänjer sig. Tycker nu att runt 20 grader på morgonen känns riktigt kyligt, funderar på att börja använda tröja 😊

Livet för vår lilla familj rullar på. Det känns mer och mer som hemma och rutinerna börjar falla på plats. Barnen trivs bra i skolan och börjar också fatta att detta är på riktigt. Det är en stor omställning när all undervisning sker på Engelska och klasskamraterna kommer från olika delar av världen.

Jag har nu gått med i SWEA Japan och i början av förra veckan träffade jag några av dem på en fika på Starbucks. Några minuter tidig och lite nervös klev jag ur hissen på 6:e våningen och kikade försikigt in på starbucks. Såg två tjejer som såg ut att kunna komma från Sverige, kände mig ganska säker på att jag kände igen dem från facebookgruppen . Efter en viss tvekan tog jag mig själv i kragen och gick fram till dem. De hälsade glatt på mig och jag kunde andas ut. Jag hade hittat till rätt Starbucks och träffat rätt människor, puh. Och vilket trevligt gäng det verkar vara, välkomnande och glada. Många av dem hade inte setts på länge efter som sommaren är den tid då många åker ”hem” eller är ute och reser. För mig var det så kul att träffa andra i samma situation och hitta ett sammanhang. Så nu börjar en ny del av min Japanvistelse.

Redan efter bara en träff så har jag fått tips på var man kan köpa mjöl och annat som behövs när man bakar och tips på frisör som kan färga blondiner, vilken lycka.

Om du är nyfiken på SWEA Japan så hittar du dem på https://japan.swea.org/#4 eller på facebook eller instagram @sweajapan.

Ta hand om varandra! Vi hörs!

Mata ne またね 🤗

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *