Japanska toaletter

Vill börja med att varna känsliga läsare, fortsatt läsning sker på egen risk 😉🚽💩🙊

Ja de förtjänar faktiskt ett eget inlägg, de japanska toaletterna.  Har lite grann längtat efter att få skriva det här inlägget😬. Har man en gång provat de japanska toaletterna är det svårt att gå tillbaka till våra vanliga svenska toaletter. De är verkligen något i en klass för sig. De finns i många olika utföranden och med olika funktioner. Men standard är att det åtminstonde finns värme i sitsen, spol bak ock fram (om ni fattar vad jag menar). Som våra toaletter som vi har hemma, här i Japan alltså.

De kan också ha panelen på väggen.

0ACCA576-0922-457E-92E8-45ECC6278491

 

På offentliga toaletter brukar det inte sällan finnas en Privacy-knapp, som på bilden ovan. På filmen nedan kommer en demonstration.

Funktionen är alltså till för att det inte skall höras vad man gör på toaletten. Jag tycker att det borde vara minst lika pinsamt att sätta på privacy funktion, för då fattar ju personen i grannbåset ändå vad som är i görningen, eller? Fast jag tycker ju personligen inte att det är pinsamt att använda den, använder den varje gång oavsett om det behövs eller inte, för att det är så roligt 😂. Men som princip menar jag. Det är ju dock ett litet bevis på hur diskreta japaner är.

Kan ta ett tag innan man förstår hur de fungerar. Som en gång när var på en offentlig toalett så fick jag lite huvudbry, trots att de förtydligat på engelska.

220BEF53-EB04-44D3-BA78-DF5936A6F52F.jpeg

Och var sitter den knappen, kan man fråga sig? 🤔 Jo svaret fick jag när jag sedan reste mig upp 😂

E2A8C8FB-CF56-4390-B562-B92497DB2A6C

Dessutom spolar de mycket tystare. De är också lägre, vilket gör att man kommer i en bättre position för att tömma tarmen (jag varnade dig,  så om du fortfarnade läser så antar jag att du klarar det 😉). Vill du veta mer om detta så, ja, googla vetja.

De japanska toaletterna är helt enkelt fantastiska. Nej nu får det vara nog med skitprat för idag 💩🤗

Ha en riktigt trevlig helg!

さようなら

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *