Oväder, cykloner, tyfoner och jordbävningar.

De senaste dagarna har vädret upptagit en stor del av våra tankar. En stor cyklon från stilla havet har varit på väg in mot Japan. Vi har följt vädersajterna för att se prognosen. Just nu ser den dock ut att passera väster om Tokyo. Men lite regn och vind får vi del av. Regnet har redan kommit nu på morgonen. ☔️

Vi bor ju numer i en del  världen som löper betydligt större risk än Sverige att drabbas av naturkatastrofer. Det är en lite skrämmande känsla. Kan nog inte riktigt föreställa oss hur det skulle vara om det blir riktigt illa. Ord som cykloner, tyfoner, tsunamis osv Har nu fått en annan innebörd. Vi har i alla fall bunkrat upp med mat och vatten, enligt rekommendationer. ”Alltid redo.” ✋

I förra veckan var det ett rejält åksoväder i vårt område, det känns som att allt blir mer här än i Sverige. Regnar det så regnar det, är det varmt ja, då är det varmt, är det åskoväder… Ja ni fattar 😉

Tokyo drabbas ju även av jordbävningar, ibland flera gånger i veckan. I de allra flesta fall är de så små att man inte känner av dem, ibland kan man känna av en liten ristning i huset. Det är ändå förhållandevis säkert att leva i Tokyo. Men alla som bor här bör veta hur man skall bete sig vid en evetuell jordbävning. Något som de lär ut till barnen i skolan. Vi har endast kunnat ana små skalv, en kort sekund av vibration.

Nu verkar det som om det är uppehåll i regnandet, bäst att passa på att ta en sväng med hunden 😊🐾

Tills vi hörs igen

さようなら😙

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *