Yoga och Japanska

Jag har inte glömt bort yogan. Tränar yoga hemma än så länge men har börjat kolla in några yogastudios som verkar bra. Känner ingen stress över det men snart så skall jag testa den första. Blir nog yogaJaya som håller på med Baseworks practice, en nyare yogaform som jag inte har testat. Verkar bra, men vi får se. Fram till dess är det jag, Charlie och mattan i vardagsrummet. Viktigt att slappna av och ta det lugnt.

1A4583CB-A9D3-4173-ACC9-0B2C7005D3AF

Jag kämpar på med Japanskan, det är ganska kul! Men helst vill jag ju kunna allt med en gång! Känns som jag tragglar och sliter men kommer ingen vart. Nästa vecka startar jag och Magnus med våra lektioner. Det skall bli väldigt roligt! Behöver få någon som bedömer och pushar på. Det är väldigt läskigt att använda de få ord och fraser som jag lyckats lära sig. Det värsta är ju att inte förstå svaret 😬

Många kan lite engelska, men det är väldigt varierande. Så att kunna lite Japanska kommer nog att underlätta en hel del i vardagen.

De har ju tre olika alfabet: Hiragana, som används till inhemska ord. Katakana som används till låneord. Och Kanji som är de sammansatta tecknena som är ett helt ord, finns ungefär 80 000 st! Men i vardaglig japanska används bara omkring 3000 st och för att klara sig hyfsat behöver man bara kunna ca 2200 😂

Blir lätt som en plätt, eller?!

Han nu en riktigt trevlig helg! Så hörs vi igen nästa vecka!

さよぅなら🤗

 

7E67D3A9-8DB4-4155-9271-48AD67A52C0B

Ett svar på ”Yoga och Japanska”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *